Bloggen


Følge med i stort og småt fra vores hverdag

16. maj 2020


Close2me

Som vi tidligere afslørede så er vi blevet ambassadører for Close2me!
Vi er nu endelig kommet helt på plads i huset og kan nu vise jer et par lækre billeder af de produkter vi har fået!
Close2me laver de lækreste hundesenge som du kan spænde på siden af din egen seng. Så det er altså slut med at hunden stjæler pladsen! –for nu har den sin helt egen. Sengen Riley har er en Close2Me Pet Bed F Type og er beregnet til hunde som vejer under 20 kg.
Riley har altid haft fri adgang til sin egen seng på gulvet og til vores, hvilket har resulteret i en del ’’natte-renderi’’. Med sengen fra close2me kan hun nu stadig være tæt på os og samtidig have mulighed for, at ligge lidt for sig selv. Sengen er lavet i en lækker kvalitet, som både er nem at samle og sætte op samt nem, at holde ren.
Til sengen har vi også en trappe fra Close2me. Vi anede faktisk ikke, at Riley ville foretrække ikke at hoppe op og ned, hvis hun havde muligheden for noget andet.. men det har vist sig, at Riley er kæmpe fan af trappen og bruger den hver eneste gang hun skal op og ned. Du kan læse mere om Close2me Pet Stair -B Type her.

Close2me
Close2me
Close2me
Close2me
Fødselsdag 2020
Riley som hvalp
Joey og akio
scanning
Familien

11. maj 2020


Riley fylder 3 år!

Tænk engang, at i dag for 3 år siden så denne lille hund sammen med sin søster til verden!
I den anledning synes vi, at I skal have en lille historie om, hvordan det gik til…

Det var bestemt ikke planlagt, at der skulle opstå så meget kærlighed imellem mor-Joey og far-Akio som det endte med, at gøre… Mor-Joey og far-Akio havde om nogen, et helt særligt forhold og hvis man kunne tale om kærlighed ved første blik blandt hunde, ja så var det nok det som der var sket her. De to meget forskellige små hunde kom altid godt ud af det sammen og ja, en skønne dag lidt for godt, hvilket endte med to små hvalpe, Riley og Ashley.
Få uger inden det internationale mesterskab i WP blev Joey ualmindeligt sulten, den lille hund som tidligere havde været kræsen og småt-spisende havde altså virkelig lagt sin appetit om til det modsatte. Derfor blev hun scannet og ganske rigtigt, så var der altså nogen inde i maven som gjorde krav på, at der skulle lidt ekstra indenbords. Planenerne for året 2017 blev ændret og Joey gik på barsel. Ugerne gik og terminsdagen kom og mor-Joey viste alle tegn på, at det var nu hun skulle føde. Ca. Hver anden time var jeg i kontakt med dyrlægen, så jeg sikrede mig, at alt forløb planmæssigt. Timerne gik og der skete intet udover, mor-joey havde veer med jævne mellemrum… efter ca. 10 timer blev det i samråd med dyrlægen besluttet, at hun skulle undersøges på klinikken og med stor sandsynlighed have kejsernit. Kl. 00.30 stod jeg sammen med en veterinærsygeplejerske og tørrede de to små nyfødte hvalpe imens dyrlægen syede mor-Joey sammen. To store og sunde ’’piger’’ på knap 200 gram hver var nu kommet til verden. De 10 uger med de to små guldklumper fløj afsted, Ashley flyttede hjemmefra og i dag fylder de 3 år!

20. januar 2020


Det der med foderet...

Vi går meget op i, hvad vi fodre med så derfor er det en hel naturlig del for os, at være en del af at slagte. Så ved vi nemlig både hvordan dyret har haft det og at det er blevet aflivet forsvarlig og humant. Vi har altså kendskab til dyrets ophav, liv og dermed kender vi også til kvaliteten af det vi servere for Riley.

,,Jamen det er da synd for dyret som bliver slagtet...”
Nej det er det ikke. Vi sørger altid for at sikre os at dyret har haft det godt inden det skal her fra og det er for os den vitigeste opgave, at dyret kommer her fra på den mest hensigtsmæssige måde.
For os er det vigtigt, at alle dyr har det godt og har haft det godt. Størstedelen af de dyr vi slagter skal herfra på grund af alderdom, så de har selvfølgelig haft et langt godt liv. Indimellem slagter vi også yngre dyr, men dette sker kun hvis de har erhvervet sig en skade, som er så slem, at de ikke kan reddes på anden vis.


Så nu kunne vores spørgsmål til dig så være:
,,Hvis du fordre med emsempelvis tørkost har du så undersøgt, hvordan de dyr som lægger krop/kød til har haft det?''

At slagte selv er vores måde, hvorpå vi kan tage ansvar for dét at have et rovdyr. -Et rovdyr hvis primære kost bør bestå af kød.
Det at gå op i dyrevelfærd bør gå ''hele vejen rundt''... Det er altså ikke kun dedyr vi selv har som skal have det godt, det skal de dyr vores dyr spiser selvfølgelig også.


Riley fodres delvist med råt kød og tørkost af god kvalitet, hvor vi altid kender til kødets oprindelse. Denne måde at fordre på giver os mulighed for, at tilbyde Riley en nem varieret kost, hvor dyrevelfærd er i højsædet..

kød
spand med poser

1. januar 2020


Fotosession med Tails by Ragno


Findes der nogen bedre måde, at få startet det nye år på end en god tur i skoven? -Nej vel? 
I går var vi på fælles nytårsgåtur i Marielundskoven i Kolding, en dejlig tur med over 50 hunde! Her mødte vi Ragno som er hundefotograf.
Riley kender efterhånden Ragno rigtig godt, for hun har nemlig taget billeder af hende en del gange før. Efter gåturen aftalte vi, at mødes i dag til lidt ekstrabilleder i det dejlige vintervejr.

I kan i fremtiden forvente mange flere dejlige billeder af Riley taget af Ragno, for vi har nemlig indgået samarbejde og Riley nu officelt en af de faste hundemodeller.


Skal du have foreviget din bedste ven i form af et billede eller kunne du tlnke dig at vide mere om Tails by Ragno? så kan du besæge deres hjemmeside HER!


Vi håber I vil nyde de stemningfylde vinterbilleder fra dagens fotosession.

Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno

12. november 2019


Fysiologisk behandling hos Lupo hundecenter. -Årets julegaveide til hunden!


Så har Riley igen været forbi til en justering ved Nicklas. Lige siden hun var hvalp, har vi regelmæssigt været forbi for, at få gennemgået kroppen, helt fra snude til halespids. Selve justeringen tager ca 20-30 minutter og eftefølgende er der tid til en snak om, hvordan træningen bør forgå på den bedst mulige måde fremadrettet. 
Denne gang lavede Nicklas også et par enkelte øvelser med Riley, på puden som ses på billederne. Hun holder bestemt af, at komme til disse behandlinger og det er ikke kun fordi der altid serveret lækre godbidder... Der er nemlig også altid plads til små pauser indelmmellem, hvor der kan blive snakket, nusset eller fjollet lidt.


Vi tager jo selvfølgelig ikke kun afsted fordi Riley synes det er hyggeligt. Besøget og behandlingen har jo sin årsag.
-Er det så fordi der er noget alvorligt galt?
Nej ikke som sådan. Hunde kan desværre ikke fortælle os, hvis der er noget galt eller de har ondt. Smerter hos hunde kan komme til udtryk på RIGITG mange måder og mange oplver for eksempel, at hunden bliver mindre fokuseret, reagere markant anderledes i/på situationer og/eller har forandringer i pelsen i form af hvirvler eller lign. Denne gang havde vi for Rileys vedkommende bemærket, at hun var lidt mere vagtsom end normalt, hendes ene øje løb en lille smugle i vand og så ordnede hun sine poter lidt mere end hun plejede. Det viste sig at være en mindre skævhed i nakken og et ømt punkt i ryggen, som vi fik på plads og efter et par dage skal vi gerne kunne mærke en forskel på det vi så som symptomer. 
Det er helt normalt at hunde har skævheder i kroppen og det er de færreste hunde som går igennem en behandling uden at der bliver fundet noget. Netop derfor er det en super god ide at lade sin hund gennemgå af en professionel et par gange om året, uanset om den er familiehund eller en brugshund.
Skævhederne og derved smertene behøver ikke komme af forkert træning. Glatte gulve, trapper, at hoppe op og ned fra sofaen/sengen, ud og ind af bilen eller leg med andre hunde kan også være årsagen bag. 


Derfor anbefaler vi, hvis du nu alliegevel køber julegave til din hund, at du giver den en justering hos Lupo hundecenter. -og er du ikke typen som køber julgave til den?-så forkæl den lidt alligevel, det vil hverken du eller din hund fortryde..

Du kan se ledige tider og få information om hvordan du booker en tid på facebooksiden: Lupo hundecenter v. adfærdsspecialist Nicklas Vega

IMG_1031
IMG_1030
IMG_1029

4. november 2019


Åbent hus hos DyrDoktor


Lørdag den 2. november var vi med til åbningen af det nye dyrehospital i Sønderborg DyrDoktor. Selvom om det var en regnfuld dag, var det enormt flot at se det flotte fremmøde af gæster som trodsede regnen for at se vores opvisning med Riley. Vores oprindelige plan var, at afholde opvisningen indendørs, men grundet de mange besøgeende, blev vi nød til at rykke udenfor. I modsætning til de tidligere opvisninger vi har lavet i år, fik Riley lov til at vise lidt mere arbejde med vægt, vi startede med mindre foderposer og sluttede af med børn og (små) voksne på vognen. Riley var som altid super fokuseret og gjorde sit absolut bedste på banen. Efter opvisningen stod vi til rådighed, hvis der var spørgsmål. Her opstod gode snakke om både weightpull men også andre former for fysisk stimulering og træning. 


Alt i alt en rigtig god dag, hvor vi fik mulighed for, at vise hvad vi går og laver.

Vi takker Møgeltønder dyrehospital og DyrDoktor for støtten og opbakningen! Vi glæder os til det fremtidige samarbejde!


Billede taget af Tails by Ragno
Billede taget af Tails by Ragno
Billede taget af Tails by Ragno

18. oktober 2019


Model for Chrisco


Sådan en lettere regnfuld fredag aften, kan man jo lige så godt bruge på noget fornuftigt så hvorfor tage turen til Kolding på photo shoot? 
Hundefotografen Ragno som har Tails by Ragno  manglede hundemodeller til, at vise de flotte LED halsbånd fra chrisco frem.

LED halsbåndene fra Chrisco kan nemt klippes til i længden så de passer alle størrelser af hunde og så er de lette så selv mindre hunde kan gå med dem uden de bliver for voldsomme. Bedst af alt, så kan de nemt genoplades med USB, dermed ingen bøvl med udskiftening af batterier eller lign.

IMG_0718
IMG_0712
IMG_0713
IMG_0715

7. september 2019


Træning hos Lupo Hundecenter v. adfærdspecailist Nicklas Vega


Siden Riley var hvalp har hun gået til hundetræning hos Lupo hundecenter.
Her drejer træningen sig langt fra om ''sit'', ''bliv'' og ''gå pænt'', det er en kun en mindre del af den træning som foregår på pladsen. Der er det om nogen plads til den enkelte i form af  små hold, proffesionelle instruktører og øvelser som er meningsgivende i hverdagen. 


Træningerne starter altid med opvarmning i form af kontaktøvelser; her får hund (og ejer) mulighed for lige at komme på plads og skabe den rigtige ''forbindelse'', inden træningen for alvor går i gang. 

Som det ses på billederne var der denne gang fokus på kropskontrol. Efter en kort introduktion fik hund og ejer stillet tre genstande til rådighed, hvorefter de så måtte være kreative i sin måde at bruge dem på. Riley elsker lette, enkle øvelser,  hvor hun skal gå op på ting med enten forben, bagben eller alle fire ben, så det var selvfølgelig det vi gjorde. For at udfordre hende lidt mere motorisk, arbejde vi også med at gøre det baglæns.


Træningen sluttede vi af med en tur igennem  banen med forhindringer. Her er der opsat mange forskellige stationære forhindringer, hvor hunden enten skal gå over, igennem eller under. Hvordan de forskellige forhindringer gennemføres er helt op til den enkelte.

At bruge dem til fysisk aktivitet er ikke den eneste mulighed. Man kan med fordel også gemme godbidder forskellige steder, så hunden får mulighed for at bruge snuden i et anderledes miljø.

IMG_0736
IMG_0735
IMG_0728

Copyright © All Rights Reserved