Bloggen


Følg med i stort og småt fra vores hverdag og læs anmeldelser og anbefalinger

 September 2022


Collagen + D-Vitamin

Sponsoreret af Care4Pets


De seneste 3 måneder har Riley fået et dagligt tilskud af collagen fra Care4pets. Vi har både oplevet en forbedring i hendes hud og pels og hendes almene tilstand. Riley er ligesom blevet mere i ’’ZEN’’. Det lyder måske lidt fjollet især Riley var en rolig og afbalanceret hund i forvejen, men vi er ikke i tvivl om, at tilskuddet har haft en positiv effekt på hende.

Det er ikke kun godt for hunden…
Første gang jeg skulle dosere tilskuddet til hende, hælder jeg det op i det medfølgende
målebæger. Jeg opdagede her, at det duftede virkelig lækkert! Så inden Riley fik det blev jeg nød til lige selv at smage… Og det var virkelig lækkert! Jeg skrev med det samme til Karina fra care4pets om det også kunne noget godt for mennesker, hvilket hun skrev ’’ja, bestemt!’’ til og sendte mig nogle dokumenter på det. Jeg var nu slet ikke i tvivl om, at Riley og jeg skulle starte op på dette tilskud sammen og da den første flaske var ved at være tømt, bestilte jeg tre mere.


 18. august 2022


De komplicerede resultater fra DM

Bliver du forvirret når vi skriver %, LBS, KG og når du både høre at Riley vandt flere gange men samtidig var den eneste i sin vægtklasse?  -Så kan du blive lidt klogere på det her


Hvor meget trak hun egentlig?

Det kan være lidt svært at gennemskue, for dette års DM blev afholdt under APAs regelsæt, hvor der bliver regnet i LBS og ikke KG.

Til det første show (wheels on carpet) trak Riley 670 LBS altså 303 kg og til dagens andet show (rails) trak hun 850 LBS altså 385 kg.

Nogen har muligvis også bemærket at vi indimellem snakker i %, hvilket også godt kan give grund til forvirring, for når det er til et show er de % som er angivet antal gange hunden trækker sin egen vægt. Det smarte ved, at regne i % er, at det er regnet ud fra hundens egen vægt og man derved kan konkurrere på en fair måde på tværs af de forskellige størrelser hunde. Til det første show (wheels on carpet) trak Riley 33,50% og til dagens andet show (rails) trak hun 42,50%.


Hvordan kan man vinde flere gange?

-og hold lige godt fast, for nu kan det godt gå hen og blive lidt teknisk….

Først og fremmest blev der til DM afholdt to9 shows på en dag. Dette giver i sig selv dobbelt op på vinderchance..

Som nævnt tidligere blev showet afholdt under APA, hvilket også har en del at sige når det kommer til, hvem der vinder hvad.

Hundene inddeles ved dagens start i vægtklasser som lyder på følgende:

  20# Class: 0-20 lbs

  30# Class: 21-30 lbs

  40# Class: 31-40 lbs

  50# Class: 41-50 lbs

  60# Class: 51-60 lbs

  70# Class: 61-70 lbs

  80# Class: 71-80 lbs

  90# Class: 81-90 lbs

  100# Class: 91-100 lbs

  110# Class: 101-110 lbs

  120# Class: 111-120 lbs

  Unlimited Class: 121 lbs og op efter

Derudover findes der også divisioner. Disse er inddelt således:

  Light Weight Division (20, 30, 40)

  Middle Weight Division (50, 60, 70)

  Light Heavy Weight Division (80, 90, 100)

  Heavy Weight Division (110, 120, UNL)

I hver division kåres den hund som trækker den højeste % (sin egen vægt trukket flest gange). I nogle tilfælde kan arrangøren vælge også at kåre den hund som der i blandt alle trækker den højeste %. Det var dog ikke tilfælde til dette års DM, men for os er det dog alligevel meningsgivende at regne med, da vi endnu ikke har noget konkurrenter i vores egen vægtklasse.

Er det så ikke for nemt, at kalde sig Danmarksmester, når man er den eneste i sin vægtklasse?
Jo, det kan man sige... MEN: Til begge shows var Riley den hund i sin division (light weight division) som trak den højeste %.
Til dagens første show (wheels on carpet) hvor Riley trak 33,50% var hun også den hund i blandt alle til dette show som trak den højeste %. Disse resultater er vi naturligvis stolte af! 
Til dagens andet show (rails) hvor hun trak 385 kg (42,50%) lavede Riley ny personlig rekord.  Sammenlignet med hendes præstation sidste år på samme bane og undeerlag tak hun hele 100 kg. mere.

Vi har i dette indlæg forsøgt, at redegøre for vores resultater til DM 2022, på en måde så vi håber alle kan være med. Vi ved det kan være kompliceret og lidt svært at gennemskue, hvis man ikke er helt inde i det. September 2022


DR. Badakky Omega3.

Sponsoreret af Care4Pets


Vi har nu afprøvet denne fiskeolie i en periode på 3 måneder.
Vi startede fordi vi oplevedeRiley havde lidt udfordringer med sin hund, hun slikkede på sine ben og poter. Efter undersøgelse og samtale hos dyrlægen nåede vi frem til en mulig foderallergi. Vi skiftede derfor foder (til single protein (lam)) og for, at give Riley de bedste forudsætninger for, at komme på toppen igen kontaktede vi Care4pets for, at høre hvad de havde som kunne hjælpe os godt på vej. Vi fik her blandt andet anbefalet Dr. Badakky olien.

Riley pels blev gradvist pænere og pænere, vi kunne også se hun fældede en smule mindre.


Olien kommer i en glasflaske som er super nem at hælde af. -og det kan gøre uden at man kommer til, at fedte resten af flasken ind eller dryppe.


30. december 2021


Den lille multifunktionelle maskine til trimmerbordet.


Sponsoreret af Care4Pets


Vi har været så heldige, at få lov til, at teste B&Bs pote klippemaksine som kan købes hos Care4Pets. Den lille maskine ligger utrolig godt i hånden har mange funktioner herunder blandt andet:
-Elektrisk neglefil
-Ekstra smalt trimmerhoved
-Lille trimmerhoved med to aftagelige afstandskamme
-Maskinen har også hastighedsindstilling


Riley er ikke en hund som bliver klippe/trimmet, dog gør vi alligevel lidt ud af blandt andet at ordne hendes poter grundigt. Udover neglene bliver klippet, bliver de efterfølgende filet og hårene imellem trædepuderne trimmes. Grunden til sidstnævnte er, at de efterfølgende er lettere at holde rene, trædepuderne er lettere at smøre (og tjekke for evt. rifter).
Før vi fik pote klippemaskinen foregik det hele manuelt med fil og saks, hvilket gjorde processen indimellem tog lidt tid, da Riley er ret kilden under sine poter. Med klippemaskinen går det hele meget hurtigere og Riley når nærmest ikke, at opdage det kilder. Det krævede selvfølgelig lidt tilvænning for Riley vedkommende og træning for mit eget vedkommende. Resultatet er også en hel del pænere end det manuelle.
Den lille maskine er støjsvag og har som nævnt tidligere to hastighedsindstillinger. Den oplades let med det medfølgende USB kabel og smøres/vedligeholdes med den medfølgende olie.

29. september 2021


Hele Familiens Dyrlæge

 

Vi skal tilbage til en sommerdag i 2019, hvor vi skulle til dyrlægen med Riley, da hun skulle have sin årlige vaccine. Lige siden Riley var hvalp havde vi brugt den hyggelige lille klinik i Slotsgade i Møgeltønder, så det var selvfølgelig her vi skulle til igen.
Vi havde i nogen tid gået med tanken om, at vi godt kunne tænke os et samarbejde med en dyrlæge, netop fordi vi gerne ville sætte ekstra fokus på sundheden i det vi laver med Riley. Så da Riley nu alligevel skulle vaccineres fortalte vi dyrlægen Katrine om, hvad vi lavede med Riley og at vi havde en ide til, hvordan vi kunne skabe fokus på det vi ser som bekymrende tendens.

Vores ide omhandlede, at Riley fik et dokumenteret sundhedstjek i forbindelse med hver weightpull show hun skulle stille op i. På den måde kunne vi starte med os selv og derved håbe på, at der på sigt var andre som blev inspirerede af ideen…

Katrine tog godt imod vores ide og foreslog, at vi kom forbi igen en dag og snakkede med dyrlægen Lars om det, da det var ham som ejede klinikken. Kort tid efter, fik vi en tid til et møde med Lars og den 3. maj 2019 havde vi en sponsoraftale i hus med det der på daværende tidspunkt hed Møgeltønder Dyrehospital. For os var (og er det stadig) dette en rigtig stor ting, tænk engang, at der var et dyrehospital som ville støtte op omkring det vi lavede!
Senere hen er Møgeltønder dyrehospital blevet til Hele Familiens Dyrlæge i forbindelse med, at de åbnede en klinik mere i Gråsten. Vi har nu hele to fantastiske klinkker, at vælge i mellem når vi skal afsted!


Problematikken med de lave krav til kontrol af hundenes sundhed.

I Danmark er de eneste krav som stilles til weightpull shows, at hundene følger de anbefalede vaccine-krav i det pågældende land de stiller op i (og i den forbindelse også sundhedsundersøgt). Derudover er det dommeren og ejers eget ansvar, at kontrollere hundens sundhed ved indvejningen. I Sverige (under forbundet EWPL) er der dyrlægekontrol ved indvejning og hele showet bliver også overværet af en dyrlæge som til enhver tid kan sige stop.

 

,,I Sverige (under forbundet EWPL) er der dyrlægekontrol ved indvejning og

hele showet bliver også overværet af en dyrlæge...’’

 

Vi mener, at det må være muligt at gøre forholdende i Danmark bedre! -Hvis de kan i Norge og Sverige kan vi også.

Kan det mon være rimeligt, at der stilles så få krav til sundheden blandt de hunde som stiller op i Danmark? Skal en person som udelukkende er udlært i, at dømme efter et givent regelsæt stå med ansvaret for, at vurdere hundens sundhed når vedkommende ikke har kompetencerne hertil? Gavner det en sport som weightpull, som i forvejen er udsat, at der ikke skal kompetente fagfolk på banen mere end en enkelt gang om året?

 

Omdrejningspunktet i det vi laver med Riley er, at udbrede kendskabet til en sport vi holder meget af. En sport som har vanvittig meget godt at byde på, under forudsætningen af at det gøres rigtigt og på hundens præmisser. Dernæst ønsker vi, at kunne inspirere andre hundeejere til, at være mere aktive med deres hunde for, at hundene derved lever sundere og herved opnår bedre livskvalitet. Hvis vi kan gøre bare en lille forskel i det store billede har det været det hele værd!

 www.hfd.dk


Hele Familiens Dyrlæge åbnede klinikken i Møgeltønder i 2016 og besluttede i den forbindelse at gøre op med de DYRE-læger og valgte deraf slogannet ,,Danske dyrlæger til tyske priser’’. 
I dag er der ansat i alt 5 dyrlæger fordelt på de to klinikker i hhv. Møgeltønder og Gråsten.
Hos Hele Familiens Dyrlæge er telefonen døgnbemandet og du kan derfor altid få fat på en dyrlæge, hvis du skulle have behov for det.

Riley foran klinikken i Møgeltønder
Den 3. maj 2019
Riley på klinikken i Gråsten
Lars på vognen til opvisning foran klinkken i Gråsten
Lars på vognen til opvisning foran klinkken i Gråsten

20. august 2021


Sæsonen 2020 og 2021 forsvandt sammen med Covid-19


Vi starter med en hurtig opsummering:

2020 var året, hvor vi havde hel masse planer. Flere store opvisninger var booket, og ambitionerne om flere shows i udlandet og div. mesterskaber var også på tegnebrættet... Men så kom corona... Alt blev aflyst og vi måtte tænke alternativer og være kreative. 2020 blev i stedet året, hvor vi fik gravet lidt mere i det, at være ambassadør og vi kunne i den forbindelse byde velkommen til flere nye samarbejdspartnere. I sommerhalvåret nåede vi dog alligevel at deltage i flere virtuelle cani-cross og k9 biathlon løb. I slutningen af 2020 kunne vi også offentliggøre at vores lille familie skulle vokse fra tre til fire og den 21. 6. 2021 kom det lille menneskebarn til verden. Sommeren 2021 blev alle corona-restriktionerne udfaset og vi kunne nu igen begynde, at tænke i de baner som vi gjorde i starten afr 2020.

-Og så tilbage til nutiden:
Ja, det er jo sådan helt underligt at se tilbage på nu.. På den ene side er det som om tiden har stået helt stille og så er der så alligevel bare sket helt ENORMT meget!
Det har været en lang periode, hvor der virkelig har været tid til, at tænke over, hvilke ting der virkeligt betyder noget her i livet, især set i lyset af vores lille familie-forøgelse. 
EN ting er helt sikkert: Vi kan ikke vente med at være tilbage igen 100%IMG_7781

25. marts 2021


En verden af lækkert hundelegetøj fra HEVEA.


Sponsoreret af Care4Pets

 

Vi har over de sidste par måneder testet en række lækre produkter fra HEVEA som kan købes på cbdcare4pets.dk. -Og vi kan ny byde jer velkommen til en lille verden af lækkert, bæredygtigt og naturligt legetøj til din hund!For de fleste hudeejere er det helt naturligt, at interessere sig for, hvad de kommer i munden på deres hund, men oftest så drejer det sig her om foderet. Foderet er langt fra det eneste vores hunde har i munden og det kan derfor være en rigtig god ide at tænke nærmere over, hvad eksempelvis legetøjet er lavet af… Når hunde benytter sig af deres legetøj bruger de i langt de fleste tilfælde munden og derfor er risikoen for, at de kan påvirkes af eventuelle skadelige stoffer rigtig stor.

Care4pets har en fantastisk webshop fyldt med lækre bæredygtige og miljøvenlige produkter, hvor der netop også er tænkt over det her med, hvad legetøjet indeholder og er lavet af.


bold 2
bold 3
bold1

HEVEA moon ball
- God aktivering for hunden, hvor den kan arbejde selvstændig og belønnes via det som trilles ud af bolden

-Ideel, hvis man vil undgå at fodre i skål for at stimulere hunden mere mentalt
-Bolden har en diameter på 6,5 cm, hvilket gør den meget velegnet til hvalpe og mindre hunde.

-Findes i to flotte farver: Old rose og Mint

 

star 1
Star2
star3

HEVEA star treat
-Har et design som ligger op til en rolig aktivitet for hunden.
-Perfekt i bilen før eller efter aktivitet/gåtur/løb eller lign.
-Kan fyldes med din hunds yndlingssnack, vådfoder eller råt kød.
-Ved anvendelse er hunden i ro imens den slikker på stjernen i midten for at få indholdet (du selv har fyld i) ud. Imens hunden gør dette udskiller det beroligende signaler til hjernen og hunden vil herved blive mere rolig.
-God efter påføring af evt. potecreme for, at undgå hunden slikker cremen af.

Fakta om HEVEA produkterne:


HEVEA Puppy produkter er lavet af 100% naturgummi og af samme materiale som vores populære HEVEA Babyprodukter. Produkterne  er naturligvis helt fri for farlig kemi, testet og robust i modsætning til størstedelen af andet legetøj til hunde.
Begge varianter er farvet med fødevarekvalitetsfarver, og er derfor helt sikker for din hund. Al emballage er fremstillet af FSC-certificeret papir, som er smukt designet og derfor godt til gaver. Naturgummien er stærk, holdbar og kan holde længe. Den er desuden ugiftig, fri for ftalater, petroleum, PVC og tungmetaller. 
Kilde: www.heveaplanet.dk

Billede mangler

HEVEA bowl –on the go
-Nem at have med på tur

-Kan klappes sammen så den ikke fylder noget
-God til det aktive liv, vandreture, under transport, rejser m.m.
-Findes i to flotte farver: Old rose og Mint


Billeder kan ses på
www.cbd-care4pets.dk

Vi er enormt begejstrede for HEVEA produkterne til hunde! De opfylder flere af vores kriterier for et godt hundelegetøj og vigtigst af alt, så er Riley også helt vild med det!

Skal din hund også have fornøjelsen af dette lækre hundelegetøj kan du købe det på cbdcare4pets.dk31. januar 2021


Potepleje i vinterkulden.


Sponsoreret af Care4Pets

 

Den kolde vintertid er ved for alvor at hale ind på os… Vinter og kulde betyder frost, og frost betyder desværre også salt på vejene og fortovene. Salt afhjælper ganske vidst de glatte veje men det kan også ende med en rigtig kedelig oplevelse for vores hunde.

Vi har afprøvet B&B’s økologiske potepleje. Cremen indeholder blandt andet mandelolie, abrikosolie, lavendelolie og olivenfedt som er med til, at bevare hundens poter smidige og sunde. Sunde og smidige poter er modstandsdygtige overfor det hårde vintervejr, så derfor kan regelmæssig pleje være en rigtig god investering i på denne årstid.

Før vi fortæller mere om vores oplevelse med selve cremen, vil vi først lige fortælle lidt om vores daglige rutiner med den.

 

I korte træk kan du passe på din hunds poter ved at følge disse tre trin:
1: Smør

2: Gå og pas på

3: Rengør og smør


For at uddybe det lidt har vi inddelt det lidt anderledes herunder:

-Før gåturen:
Er det frost og skal vi gå steder, hvor der er saltet smører vi altid poterne med B&B’s økologiske potepleje inden vi går ud af døren.

 

-På gåturen:
Skal vi passere steder, hvor der er saltet meget forsøger vi enten at gå udenom eller løfter Riley forbi/over.

-Efter gåturen:
Når vi kommer hjem vasker vi poterne, hvis det er nødvendigt. Ellers tørrer vi dem grundigt af, så de er rene, hvorefter vi smører dem igen.


B&B’s økologiske potepleje er ikke kun god om vinteren, den kan nemt bruges hele året rundt! Tørhed som kan forsage smertefulde revner kan opstå hele året rundt, især når man lever et aktivt liv med sin hund som vi gør. Når vi går lange ture, træner canicross, k9biathlon og især weightpull er det altid en fordel at give poterne lidt ekstra opmærksomhed i form af pleje med creme. Samtidig med, at vi smører cremen på, har vi også mulighed for, at tjekke poterne for eventuelle skader. Vi kan altså gøre rigtig meget for, at hjælpe vores hunde og en af tingene er blot, at have lidt mere fokus på pleje af poterne før og efter gåturen.Vores oplevelse af B&B’s økologiske potepleje er, at vi har en alsidig potecreme der egner sig til brug hele året rundt. Cremen er økologisk og med naturlige ingredienser, hvilket gør at vi med rigtig god samvittighed kan bruge den på Riley. Cremen trænger hurtigt ind og efterlader trædepuderne bløde og smidige. Skulle de ske, at man får lidt for meget creme ud af flasken behøver det ikke, at gå til spilde… Den er nemlig også ganske udmærket på dine egne hænder ;)


Vores bedste tip til de smurte poter:


Vores største udfordring, som vi forestiller os, langt de fleste hundeejere vil møde er, at hunden enormt gerne vil slikke cremen af efter den er påført poterne efter gåturen. Det er helt naturligt for hunden, at have denne adfærd og selvfølgelig ikke noget vi skal irettesætte/straffe den for. I stedet kan man nemt aflede hunden ved at tilbyde den en lækker snack efter cremen er smurt på. Vi er rigtig glade for, at fylde lidt vådfoder eller råt kød i vores HEVEA star treat aktivitetslegetøj som vi giver Riley med det samme efter vi har smurt cremen på. Herved er hun optaget af, at være aktiveret i noget tid med den lækre snack imens cremen trænger ind i poterne.
For mange hunde kan det tilmed være lidt ubehageligt sådan, at blive pillet ved og her vil den lækre snack bagefter også understøtte den gode oplevelse for hunden.B&B's økologiske ptepleje og HEVEA star treat kan købes hos Care4pets.
www.cbd-care4pets.dk

3. august 2020


K9 Biathlon for alle!


Vi elsker generelt at være aktive med Riley! -og det der med at løbe begynder at fylde mere og mere af vores træning g hverdag.
Riley havde sin debut i K9 biathlon løb efteråret 2019, hvor vi her deltog i Lilleskov slots K9 biathlon ved Stevinghus.  Selvom vi løbetræner en del, er Riley ikke en ’’langdistance-hund’’ så 3 km ruten er det oplagte valg for os. Udover at man løber 3 km, er der til k9 biathlon også forhindringer undervejs og vi skulle blandt andet kravle under net, igennem mudder, køre med trillebør, flytte spande og hoppe over ting, alt sammen i et mere eller mindre udfordrende terræn. Et mega fedt løb med gode udfordringer!

K9 biathlon ligger op til, at man har fokus på samarbejde mellem hund og ejer, hvilket klart også vil gøre løbet til den fedeste oplevelse. Er der en af forhindringerne som er for svære, kan man altid gå udenom og får derved en lille ’’tidsstarf’’. Riley og jeg havde for eksempel ikke trænet særlig meget trillebøre-kørsel. Jeg havde kørt lidt med hende ude i stalden ved hesten, hvilket hun havde taget pænt, så jeg havde ikke en eneste bekymring om, at denne forhindring skulle forvolde os nogle problemer. Da vi på dagen når til forhindringen hoppede hun ud af trillebøren lige så hurtigt som hun kom der op. Hun syntes simpelthen bare ikke det var særlig fedt. Jeg valgte derfor at gå udenom i stedet og sørge for, at få trænet det mere til næste gang.
Der er flere måder, hvorpå man som ejer kan vælge, at håndtere sådan en situation. Når man er ude på ruten bliver man som menneske både presset fysisk og mentalt og det kan derfor være vært at tænke klart og rationelt når man møder en uventet udfordring. Derfor vil mange nok være tilbøjelige til, at tænke: ’’Det er da noget pjat, hunden kunne godt sidst vi prøvede så det her skal den bare’’. Sandheden er bare den, at hunden også er presset og kan derfor ikke altid det den plejer. Derudover bliver hunden også påvirket af din tilstand, hvilket også bidrager til, at nogle ting kan mislykkedes. Trillebøre forhindringen er blot et eksempel på, hvor nogle møder en udfordring. Udfordringen kan lige så godt opstå ved en af de andre forhindringer eller blot det, at være til stede på pladsen før/efter start.
For mig er det vigtigt, at være så godt forberedt som muligt og en af de ting jeg kan gøre udover almindelig socialisering er, at være i bedre form, end det den pågældende distance lyder på. Hvis jeg er det, vil jeg også have mere overskud til, at tage den rigtige beslutning når jeg så står i situationen for alvor. Til K9biathlon kender man ikke forhindringerne på forhånd og det kan derfor være svært, at træne dem helt specifikt. Min erfaring er, at man som regel altid møder en trillebøre man skal køre hunden i, så denne kan man med fordel altid træne. Derudover kan man med fordel også øve sig i, at kravle over/under ting, bære spande med sten i og gå balance på forskellige genstande/underlag. Jeg foretrækker altid at øve mig i den pågældende øvelse uden hund først, derefter hunden for sig og til sidst øver vi os i det sammen.
Nogle ting tager tid, lang tid... -og man skal aldrig forvente at det lykkedes første dag man træner det.

8. juli 2020


HPM Dirty Paws: løbeklub for hund og ejer


Et af denne sommers projekter er løbeklubben. Klubben er den første af sin slags i Danmark og  nåede på blot 2 måneder at åbne 16 lokalklubber rundt omkring i hele landet.
Alle kan være med uanset niveau og størrelse! Klubben har dog et sæt regler, som skal følges, hvis du vil træne med os  LÆS DEM HER. Løbeklubben har også tilknyttet et ekspertteam, som på baggrund af faglighed vil være behjælpelige med råd og vejledning.


Løbeklubben er stiftet af HMP Dirty Paws og Virbac Danmark og sammen med Ragno er vi tovholdere i afdelingen i Kolding. Vi har I vores afdeling fast træning hver anden torsdag, hvortil du kan tilmelde dig i begivenheden på facebook i vores gruppe HPM Dirty Paws: Kolding.
Det er forskelligt, hvordan træningen foregår i de forskellige afdelinger. I Kolding starter vi hver træning med, at vi samles, her har hundene altid god afstand, således at de ikke kan hilse direkte på hinanden. Før vi løber af sted har vi fælles opvarmning som typisk består af en ny øvelse, hver gang. Øvelserne er enkle og noget alle kan være med på. Formålet med disse øvelser er, at medlemmerne efter noget tid har et lidt bredere kendskab til en række øvelser, hvortil de kan vælge dem de synes passer bedst til deres hund. Når vi starter på ruten går vi altid det første stykke(ca. 500 meter), hvorefter vi lunter (igen ca. 500 meter) og derefter begynder at løbe rigtigt. Det vil være forskelligt om vi her fordeler os ud, efter hastighed og distance eller om vi fortsat følge og træner evt. overhalinger, intervaller eller lign. Afslutningsvis har vi udstrækning på græsarealet, hvor vi mødtes til at starte med. Det er altid forskelligt, hvornår løberne er tilbage, så udstrækning er som udgangspunkt individuelt men med hjælp til dem som efterspørger det.

Vidste du, at vi faktisk har lavet en video om udstrækning af hunden?
Du kan se den på vores facebookside ved at trykke HER

 

Hvis du vil vide mere om løbeklubben og se, hvor den nærmeste afdeling er for dig kan du besøge det virtuelle klubhus HER. Her er løbere fra hele landet og gruppen kan derfor bruges til at komme i kontakt med lokale løbeklubber, deling af artikler og begivenheder, der er relevante for mere end blot én løbeklub.

IMG_1528
IMG_1526
IMG_1519

16. maj 2020


Close2me

Som vi tidligere afslørede så er vi blevet ambassadører for Close2me!
Vi er nu endelig kommet helt på plads i huset og kan nu vise jer et par lækre billeder af de produkter vi har fået!
Close2me laver de lækreste hundesenge som du kan spænde på siden af din egen seng. Så det er altså slut med at hunden stjæler pladsen! –for nu har den sin helt egen. Sengen Riley har er en Close2Me Pet Bed F Type og er beregnet til hunde som vejer under 20 kg.
Riley har altid haft fri adgang til sin egen seng på gulvet og til vores, hvilket har resulteret i en del ’’natte-renderi’’. Med sengen fra close2me kan hun nu stadig være tæt på os og samtidig have mulighed for, at ligge lidt for sig selv. Sengen er lavet i en lækker kvalitet, som både er nem at samle og sætte op samt nem, at holde ren.
Til sengen har vi også en trappe fra Close2me. Vi anede faktisk ikke, at Riley ville foretrække ikke at hoppe op og ned, hvis hun havde muligheden for noget andet.. men det har vist sig, at Riley er kæmpe fan af trappen og bruger den hver eneste gang hun skal op og ned. Du kan læse mere om Close2me Pet Stair -B Type her.

Close2me
Close2me
Close2me
Close2me

11. maj 2020


Riley fylder 3 år!

Tænk engang, at i dag for 3 år siden så denne lille hund sammen med sin søster til verden!
I den anledning synes vi, at I skal have en lille historie om, hvordan det gik til…

Det var bestemt ikke planlagt, at der skulle opstå så meget kærlighed imellem mor-Joey og far-Akio som det endte med, at gøre… Mor-Joey og far-Akio havde om nogen, et helt særligt forhold og hvis man kunne tale om kærlighed ved første blik blandt hunde, ja så var det nok det som der var sket her. De to meget forskellige små hunde kom altid godt ud af det sammen og ja, en skønne dag lidt for godt, hvilket endte med to små hvalpe, Riley og Ashley.
Få uger inden det internationale mesterskab i WP blev Joey ualmindeligt sulten, den lille hund som tidligere havde været kræsen og småt-spisende havde altså virkelig lagt sin appetit om til det modsatte. Derfor blev hun scannet og ganske rigtigt, så var der altså nogen inde i maven som gjorde krav på, at der skulle lidt ekstra indenbords. Planenerne for året 2017 blev ændret og Joey gik på barsel. Ugerne gik og terminsdagen kom og mor-Joey viste alle tegn på, at det var nu hun skulle føde. Ca. Hver anden time var jeg i kontakt med dyrlægen, så jeg sikrede mig, at alt forløb planmæssigt. Timerne gik og der skete intet udover, mor-joey havde veer med jævne mellemrum… efter ca. 10 timer blev det i samråd med dyrlægen besluttet, at hun skulle undersøges på klinikken og med stor sandsynlighed have kejsernit. Kl. 00.30 stod jeg sammen med en veterinærsygeplejerske og tørrede de to små nyfødte hvalpe imens dyrlægen syede mor-Joey sammen. To store og sunde ’’piger’’ på knap 200 gram hver var nu kommet til verden. De 10 uger med de to små guldklumper fløj afsted, Ashley flyttede hjemmefra og i dag fylder de 3 år!

Fødselsdag 2020
Riley som hvalp
Joey og akio
scanning
Familien

20. januar 2020


Det der med foderet...

Vi går meget op i, hvad vi fodre med så derfor er det en hel naturlig del for os, at være en del af at slagte. Så ved vi nemlig både hvordan dyret har haft det og at det er blevet aflivet forsvarlig og humant. Vi har altså kendskab til dyrets ophav, liv og dermed kender vi også til kvaliteten af det vi servere for Riley.

,,Jamen det er da synd for dyret som bliver slagtet...”
Nej det er det ikke. Vi sørger altid for at sikre os at dyret har haft det godt inden det skal her fra og det er for os den vitigeste opgave, at dyret kommer her fra på den mest hensigtsmæssige måde.
For os er det vigtigt, at alle dyr har det godt og har haft det godt. Størstedelen af de dyr vi slagter skal herfra på grund af alderdom, så de har selvfølgelig haft et langt godt liv. Indimellem slagter vi også yngre dyr, men dette sker kun hvis de har erhvervet sig en skade, som er så slem, at de ikke kan reddes på anden vis.


Så nu kunne vores spørgsmål til dig så være:
,,Hvis du fordre med emsempelvis tørkost har du så undersøgt, hvordan de dyr som lægger krop/kød til har haft det?''

At slagte selv er vores måde, hvorpå vi kan tage ansvar for dét at have et rovdyr. -Et rovdyr hvis primære kost bør bestå af kød.
Det at gå op i dyrevelfærd bør gå ''hele vejen rundt''... Det er altså ikke kun dedyr vi selv har som skal have det godt, det skal de dyr vores dyr spiser selvfølgelig også.


Riley fodres delvist med råt kød og tørkost af god kvalitet, hvor vi altid kender til kødets oprindelse. Denne måde at fordre på giver os mulighed for, at tilbyde Riley en nem varieret kost, hvor dyrevelfærd er i højsædet..

kød
spand med poser

1. januar 2020


Fotosession med Tails by Ragno


Findes der nogen bedre måde, at få startet det nye år på end en god tur i skoven? -Nej vel? 
I går var vi på fælles nytårsgåtur i Marielundskoven i Kolding, en dejlig tur med over 50 hunde! Her mødte vi Ragno som er hundefotograf.
Riley kender efterhånden Ragno rigtig godt, for hun har nemlig taget billeder af hende en del gange før. Efter gåturen aftalte vi, at mødes i dag til lidt ekstrabilleder i det dejlige vintervejr.

I kan i fremtiden forvente mange flere dejlige billeder af Riley taget af Ragno, for vi har nemlig indgået samarbejde og Riley nu officelt en af de faste hundemodeller.


Skal du have foreviget din bedste ven i form af et billede eller kunne du tlnke dig at vide mere om Tails by Ragno? så kan du besæge deres hjemmeside HER!


Vi håber I vil nyde de stemningfylde vinterbilleder fra dagens fotosession.

Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno
Tails by Ragno

12. november 2019


Fysiologisk behandling hos Lupo hundecenter. -Årets julegaveide til hunden!


Så har Riley igen været forbi til en justering ved Nicklas. Lige siden hun var hvalp, har vi regelmæssigt været forbi for, at få gennemgået kroppen, helt fra snude til halespids. Selve justeringen tager ca 20-30 minutter og eftefølgende er der tid til en snak om, hvordan træningen bør forgå på den bedst mulige måde fremadrettet. 
Denne gang lavede Nicklas også et par enkelte øvelser med Riley, på puden som ses på billederne. Hun holder bestemt af, at komme til disse behandlinger og det er ikke kun fordi der altid serveret lækre godbidder... Der er nemlig også altid plads til små pauser indelmmellem, hvor der kan blive snakket, nusset eller fjollet lidt.


Vi tager jo selvfølgelig ikke kun afsted fordi Riley synes det er hyggeligt. Besøget og behandlingen har jo sin årsag.
-Er det så fordi der er noget alvorligt galt?
Nej ikke som sådan. Hunde kan desværre ikke fortælle os, hvis der er noget galt eller de har ondt. Smerter hos hunde kan komme til udtryk på RIGITG mange måder og mange oplver for eksempel, at hunden bliver mindre fokuseret, reagere markant anderledes i/på situationer og/eller har forandringer i pelsen i form af hvirvler eller lign. Denne gang havde vi for Rileys vedkommende bemærket, at hun var lidt mere vagtsom end normalt, hendes ene øje løb en lille smugle i vand og så ordnede hun sine poter lidt mere end hun plejede. Det viste sig at være en mindre skævhed i nakken og et ømt punkt i ryggen, som vi fik på plads og efter et par dage skal vi gerne kunne mærke en forskel på det vi så som symptomer. 
Det er helt normalt at hunde har skævheder i kroppen og det er de færreste hunde som går igennem en behandling uden at der bliver fundet noget. Netop derfor er det en super god ide at lade sin hund gennemgå af en professionel et par gange om året, uanset om den er familiehund eller en brugshund.
Skævhederne og derved smertene behøver ikke komme af forkert træning. Glatte gulve, trapper, at hoppe op og ned fra sofaen/sengen, ud og ind af bilen eller leg med andre hunde kan også være årsagen bag. 


Derfor anbefaler vi, hvis du nu alliegevel køber julegave til din hund, at du giver den en justering hos Lupo hundecenter. -og er du ikke typen som køber julgave til den?-så forkæl den lidt alligevel, det vil hverken du eller din hund fortryde..

Du kan se ledige tider og få information om hvordan du booker en tid på facebooksiden: Lupo hundecenter v. adfærdsspecialist Nicklas Vega

IMG_1031
IMG_1030
IMG_1029

4. november 2019


Åbent hus hos DyrDoktor


Lørdag den 2. november var vi med til åbningen af det nye dyrehospital i Sønderborg DyrDoktor. Selvom om det var en regnfuld dag, var det enormt flot at se det flotte fremmøde af gæster som trodsede regnen for at se vores opvisning med Riley. Vores oprindelige plan var, at afholde opvisningen indendørs, men grundet de mange besøgeende, blev vi nød til at rykke udenfor. I modsætning til de tidligere opvisninger vi har lavet i år, fik Riley lov til at vise lidt mere arbejde med vægt, vi startede med mindre foderposer og sluttede af med børn og (små) voksne på vognen. Riley var som altid super fokuseret og gjorde sit absolut bedste på banen. Efter opvisningen stod vi til rådighed, hvis der var spørgsmål. Her opstod gode snakke om både weightpull men også andre former for fysisk stimulering og træning. 


Alt i alt en rigtig god dag, hvor vi fik mulighed for, at vise hvad vi går og laver.

Vi takker Møgeltønder dyrehospital og DyrDoktor for støtten og opbakningen! Vi glæder os til det fremtidige samarbejde!


18. oktober 2019


Model for Chrisco


Sådan en lettere regnfuld fredag aften, kan man jo lige så godt bruge på noget fornuftigt så hvorfor tage turen til Kolding på photo shoot? 
Hundefotografen Ragno som har Tails by Ragno  manglede hundemodeller til, at vise de flotte LED halsbånd fra chrisco frem.

LED halsbåndene fra Chrisco kan nemt klippes til i længden så de passer alle størrelser af hunde og så er de lette så selv mindre hunde kan gå med dem uden de bliver for voldsomme. Bedst af alt, så kan de nemt genoplades med USB, dermed ingen bøvl med udskiftening af batterier eller lign.

Billede taget af Tails by Ragno
Billede taget af Tails by Ragno
Billede taget af Tails by Ragno

7. september 2019


Træning hos Lupo Hundecenter v. adfærdspecailist Nicklas Vega


Siden Riley var hvalp har hun gået til hundetræning hos Lupo hundecenter.
Her drejer træningen sig langt fra om ''sit'', ''bliv'' og ''gå pænt'', det er en kun en mindre del af den træning som foregår på pladsen. Der er det om nogen plads til den enkelte i form af  små hold, proffesionelle instruktører og øvelser som er meningsgivende i hverdagen. 


Træningerne starter altid med opvarmning i form af kontaktøvelser; her får hund (og ejer) mulighed for lige at komme på plads og skabe den rigtige ''forbindelse'', inden træningen for alvor går i gang. 

Som det ses på billederne var der denne gang fokus på kropskontrol. Efter en kort introduktion fik hund og ejer stillet tre genstande til rådighed, hvorefter de så måtte være kreative i sin måde at bruge dem på. Riley elsker lette, enkle øvelser,  hvor hun skal gå op på ting med enten forben, bagben eller alle fire ben, så det var selvfølgelig det vi gjorde. For at udfordre hende lidt mere motorisk, arbejde vi også med at gøre det baglæns.


Træningen sluttede vi af med en tur igennem  banen med forhindringer. Her er der opsat mange forskellige stationære forhindringer, hvor hunden enten skal gå over, igennem eller under. Hvordan de forskellige forhindringer gennemføres er helt op til den enkelte.

At bruge dem til fysisk aktivitet er ikke den eneste mulighed. Man kan med fordel også gemme godbidder forskellige steder, så hunden får mulighed for at bruge snuden i et anderledes miljø.

IMG_0718
IMG_0712
IMG_0713
IMG_0715
IMG_0736
IMG_0735
IMG_0728